Du er her: Forside / nyheder / Pressemeddelelse: Karen Skovgaard-Petersen tiltræder som ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
Navigation
 

Pressemeddelelse: Karen Skovgaard-Petersen tiltræder som ny direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Den 1. august 2015 tiltræder Karen Skovgaard-Petersen stillingen som direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Hun afløser Lasse Horne Kjældgaard, som pr. 1. februar 2015 tiltrådte som professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet.

Karen Skovgaard-Petersen blev 1992 ph.d. i latin fra Københavns Universitet og 1999 dr.philos. ved Universitetet i Bergen. Hun har siden 2001 været seniorforsker i bog- og lærdomshistorie ved Det Kongelige Bibliotek. Karen Skovgaard-Petersen var 2009-2014 leder af den danske del af Ludvig Holbergs Skrifter ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og modtog 2014 Holberg-Medaljen for sin store indsats for et af dansk litteraturs vægtigste forfatterskaber. Hun var 2005-2010 medlem af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation.

 

Om Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver og dokumenterer dansk sprog og litteratur fra de ældste tider til i dag – i bogform og på nettet. Selskabet beskæftiger ca. 30 videnskabelige medarbejdere og en væsentligt større kreds af medlemmer, som fører tilsyn med udgivelserne og udgør selskabets øverste myndighed. Selskabet blev stiftet i 1911 og modtager støtte fra Kulturministeriet, Carlsbergfondet og en række andre fonde.

Læs mere på www.dsl.dk.

 

Kontakt

Gorm Tortzen, bestyrelsesformand, gorm.tortzen@gmail.com, tlf.: 50 57 55 64

Jesper Gehlert Nielsen, konstitueret direktør, jgn@dsl.dk, tlf.: 50 77 74 58