KorpusDK

I KorpusDK er det muligt at slå ord og vendinger op i et stort materiale der er opmærket med henblik på sproglige undersøgelser.

KorpusDK er et digitalt opslagsværk der giver indblik i dansk sprog og viser hvordan sproget bruges i almindelige tekster – omkring år 2000 og omkring 1990. Opslagsværket er opbygget omkring en stor samling tekster (mere end 50 millioner ord) der er opmærket så man kan slå ord og vendinger op og se deres faktiske brug, og foretage forskellige sproglige undersøgelser i materialet.

KorpusDK indeholder alle tekster fra projektet Korpus 2000 i en forbedret udgave – foruden en del af Den Danske Ordbogs korpus. Teksterne er blevet omstruktureret og gennemgået for en række fejl og uhensigtsmæssigheder.

Teksterne i KorpusDK vokser hele tiden da redaktionen regelmæssigt modtager nye tekster. Internt bruges disse tekster som beskrivelsesgrundlag ved redigering af opslagsord til Den Danske Ordbog, men de er ikke alment tilgængelige fra hjemmesiden. Det skyldes at publicering forudsætter en større omprogrammering af hjemmesiden. Som en midlertidig løsning kan interesserede henvende sig og downloade et program til lokal installation hvorfra de over nettet kan søge i det ca. 500 millioner ord store korpus.

Slå op i KorpusDK