sproget.dk

Sproget.dk er det sted på internettet hvor man finder vejledning, oplysning og svar på spørgsmål om det danske sprog og sprogforhold i Danmark – en hjælp i det daglige arbejde for sprogbrugere af alle slags og et søgeredskab af høj kvalitet der giver adgang til officielle og autoritative ordbøger og opslagsværker og tilbyder professionel sproglig hjælp.

Sproget.dk drives i samarbejde med Dansk Sprognævn.

Fra søgefeltet får man bl.a. adgang til Retskrivningsordbogen, Den Danske Ordbog, Ordbog over det danske Sprog, Nye ord i dansk og KorpusDK; man finder svar på sproglige spørgsmål stillet til Dansk Sprognævn og ordnetredaktionen, oplysninger om retskrivningsregler, typiske sproglige problemer med tilhørende øvelser, nyttige ordlister mv., og man kan gå i dybden med sproglige temaer som »Dialekter«, »Hvad er sprog?«, »Etymologi«, »Ordsprog« m.fl. I små og sjove quizzer kan man derudover teste sin viden om fx chatsprog, gamle ord og ordsprog, ord fra vore nabosprog, pendulord mv.

Følg sproget.dk på fb  li  ig 

Plan

2006 projektstart
2007,
23. oktober
hjemmeside lanceret afsluttet
2009, december ny, forbedret søgefunktionalitet afsluttet
2011, august sproget.dk kommer på Facebook afsluttet
2012, marts nyt opdateret skin (udseende) afsluttet
2013, februar Digitaliseringsstyrelsens Bedst på Nettet nominerer sproget.dk i kategorien Portaler afsluttet
2014 markedsføringskampage, herunder distribuering af sproget.dk-Go-Cards til i alt 540 cafeer og biografer i hele Danmark afsluttet
2014, maj sproget.dk kommer på Instagram og LinkedIn afsluttet
2017,
23. oktober
sproget.dk fejrer 10 års fødselsdag afsluttet
2007- drift i gang
2020- migrering til ny platform i gang