Pressemeddelelser

Kontakt venligst Karen Skovgaard-Petersen for spørgsmål angående pressemeddelelser.

 

Skandalen, successen og den glemte bog

Knud Sønderbys to ungdomsromaner "Midt i en Jazztid" og "To Mennesker mødes" udkommer onsdag den 30. maj 2018. De genudsendes i serien "Danske Klassikere".

Salmedigter på reformationens tid

9. september 2015 udkommer bind III og IV af den salmedigteren Hans Christensen Sthens (1544-1610) samlede skrifter. Dermed er udgivelsen fuldendt.

Bangsbreve.dk

Pressemeddelelse ved lancering af bangsbreve.dk - et søgbart arkiv over Herman Bangs breve til Peter og Betty Nansen

Om hunde på Bornholm og havne på Falster

Den 6. marts 2015 udkommer Den danske rigslovgivning 1523-1558. Hermed er hele den danske verdslige lovgivning indtil enevældens indførelse for første gang nogensinde tilgængelig på tryk i tekstkritisk udgave.

Opdatering af DDO, august 2016

Onsdag den 17. august tilføjedes yderligere 1.727 opslagsord til ordbogen. I anledning af OL var der særligt fokus på ord fra sportens verden, og hele 153 af disse finder med denne opdatering plads i ordbogen.

3,1 kg begrebsverden revet væk

Interessen for dansk sprog lever og har det godt. Den Danske Begrebsordbog udkom i fredags, og allerede nu er 2. oplag sat i produktion.

Lancering af nordisk netordbog

Den tværnordiske netordbog Islex blev åbnet på Island den 16. november 2011 til gavn og glæde for alle, der interesserer sig for moderne islandsk. Ordbogen kan ses på islex.dk.

De ældste danske konger på nettet – og på gammeldansk

Det kan være lige så vanskeligt at læse ældre danske tekster som at læse tekster på fremmedsprog. Men det bliver lettere nu. En bevilling fra Velux Fonden har gjort det muligt at sammenkoble centrale danske middelaldertekster med Gammeldansk Ordbog.

Hele Holberg online

Efter 7 års arbejde udkommer hele Ludvig Holbergs forfatterskab nu i en digital, tekstkritisk udgave. Læs mere om udgivelsen, som åbner nye muligheder for at gå på opdagelse i det store forfatterskab.

Ny ordbog systematiserer verden

Fredag den 6. februar 2015 udgiver Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Den Danske Begrebsordbog, præcis 70 år efter den seneste danske begrebsordbog, Harry Andersens Dansk begrebsordbog, udkom.

Tordenkalve, guldgravere og meget mere

Johannes V. Jensens »Himmerlandshistorier« er udkommet i serien Danske Klassikere. Det er første gang nogensinde at de udgives i en samlet, kommenteret og tekstkritisk udgave.