Pressemeddelelser

Kontakt venligst Karen Skovgaard-Petersen for spørgsmål angående pressemeddelelser.

 

Lasse Horne Kjældgaard fratræder som direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Lasse Horne Kjældgaard fratræder ved udgangen af januar 2015 sin stilling som direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab for at tiltræde som professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet. Han tiltrådte stillingen som direktør i 2011 og har især arbejdet på at konsolidere og udvikle Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs digitale ressourcer inden for sprog, litteratur og historie.

Bangsbreve.dk

Bangsbreve.dk

Pressemeddelelse ved lancering af bangsbreve.dk - et søgbart arkiv over Herman Bangs breve til Peter og Betty Nansen

Opdatering af DDO, august 2016

Opdatering af DDO, august 2016

Onsdag den 17. august tilføjedes yderligere 1.727 opslagsord til ordbogen. I anledning af OL var der særligt fokus på ord fra sportens verden, og hele 153 af disse finder med denne opdatering plads i ordbogen.

3,1 kg begrebsverden revet væk

Interessen for dansk sprog lever og har det godt. Den Danske Begrebsordbog udkom i fredags, og allerede nu er 2. oplag sat i produktion.

Læs om de ældste danske konger på nettet – og på gammeldansk

Det kan være lige så vanskeligt at læse ældre danske tekster som at læse tekster på fremmedsprog. Men det bliver væsentlig lettere nu. En bevilling fra Velux Fonden har gjort det muligt at sammenkoble centrale danske middelaldertekster – som for eksempel ’Den danske Rimkrønike’, den ældste Danmarkshistorie skrevet på dansk – med ordbogen over periodens danskesprog, Gammeldansk Ordbog.

Hele Holberg online

Efter 7 års arbejde udkommer hele Ludvig Holbergs forfatterskab nu i en digital, tekstkritisk udgave. Læs mere om udgivelsen, som åbner nye muligheder for at gå på opdagelse i det store forfatterskab.

Ny ordbog systematiserer verden

Fredag den 6. februar 2015 udgiver Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Den Danske Begrebsordbog, præcis 70 år efter den seneste danske begrebsordbog, Harry Andersens Dansk begrebsordbog, udkom, og ca. fire gange så stor som forgængeren.