Jobopslag: Sprogteknolog

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab søger en akademisk medarbejder til at varetage arbejdet med omfattende digitale tekstkorpusser, leksikalske databaser og it-udvikling inden for det sproglige område. Ansøgningsfrist: 20. oktober 2022, kl. 12.

Jobopslag: Sprogteknolog

For yderligere information kontakt DSL's sekretariat

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab søger en akademisk medarbejder til at varetage arbejdet med omfattende digitale tekstkorpusser, leksikalske databaser og it-udvikling inden for det sproglige område. Ansøgningsfrist: 20. oktober 2022, kl. 12.

Sprogteknolog med fokus på korpus og ordbøger 

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab søger en akademisk medarbejder til at varetage arbejdet med omfattende digitale tekstkorpusser, leksikalske databaser og it-udvikling inden for det sproglige område.

Stillingen

Til stillingen hører følgende arbejdsområder:

 • Ansvar for indsamling og klargøring af korpustekster samt afledte korpusbaserede ressourcer
  til brug for Den Danske Ordbogs redaktion og til offentlig brug
 • Udvikling og vedligeholdelse af interne redskaber til ordbogsproduktion, bl.a. redskaber til korpussøgning og -analyse 
 • Udvikling og vedligeholdelse af onlineressourcer, bl.a. Den Danske Ordbog
 • Mulighed for forskning inden for arbejdsområderne og for at indgå i forskningsprojekter

 

Ansøgeren

Vi går ud fra, at du har følgende kvalifikationer:

 • Du er kandidat eller ph.d. inden for sprog, datalogi el.lign.
 • Du har indsigt i og erfaring med anvendelse af datalingvistiske og sprogteknologiske metoder bl.a. til håndtering og (statistisk) analyse af store tekstmængder
 • Du kan programmere i fx Python eller Java og således få teorien til at virke i praksis
 • Du er detaljeorienteret uden at miste overblikket over helheden og har forståelse for, at dit arbejde har konsekvens for mange brugere
 • Du har interesse for ordbogsarbejde og gerne også andet filologisk arbejde

Vi tilbyder

 • Et inspirerende og udfordrende arbejde inden for sprogteknologi
 • Hjælpsomme kolleger, som er engagerede eksperter inden for områder som sprogteknologi, leksikografi, sprog, litteratur og historie
 • Ansættelse fra den 1. januar 2023, evt. før

Løn og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst med mulighed for tillæg. Arbejdstiden er 37 timer, inkl. frokostpause. Der er mulighed for hjemmearbejdsdage. Ansættelsessted er Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Christians Brygge 1, 1219 København K.


Vi ser frem til din ansøgning inkl. cv med oplysninger om relevant faglig baggrund og erfaring, samt evt. publikationsliste senest den 20.10.2022 kl. 12.00. Send din ansøgning pr. e-mail til sekretariat@dsl.dk.
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Jørg Asmussen pr. e-mail ja@dsl.dk. Download PDF-version af opslaget.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, DSL, er en institution i tilknytning til Kulturministeriet. Selskabet, der har ca. 40 ansatte, har siden 1911 udgivet dansk litteratur, danske historiske kilder, dansk naturvidenskabs- og lærdomshistorie samt ordbøger (mest kendt er Den Danske Ordbog). Selskabet er en lille, energisk udgivelses- og forskningsinstitution, der varetager en væsentlig kulturarvsopgave.

Gå til nyhedsoversigt