Holberg · Et udvalg er netop udkommet

"Holberg · Et udvalg", der er en del af serien "Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker", er udkommet i februar 2019.

Holberg · Et udvalg er netop udkommet

For yderligere information kontakt DSL's sekretariat

"Holberg · Et udvalg", der er en del af serien "Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker", er udkommet i februar 2019.

Holberg · Et udvalg, der er en del af serien Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker, er udkommet i februar 2019.

Holberg · Et udvalg præsenterer en lang række højdepunkter fra den store holbergudgave Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22, der nåede sin afslutning i efteråret 2018. 

I udvalget er der lagt vægt på at give et alsidigt indblik i Holbergs tankeverden og hans litterære spændvidde. Her er uddrag af alt fra kendte klassikere som Jeppe på Bjerget og Erasmus Montanus over øjenåbnere som Zille Hansdatters forsvarsskrift for kvindekønnet til upåagtede guldkorn som de latinske epigrammer.

Ludvig Holberg (1684-1754) var digter, dramatiker, historiker og filosof. En klart tænkende og talende rationalist, og en mand med en mission om at ruske op i indgroede vaneforestillinger til fordel for sund fornuft og selvstændig stillingtagen. Men det seriøse projekt er konstant båret af en boblende humor. Holberg havde et klart blik for det komiske i den verden han beskrev.

Værket er redigeret af Laurids Kristian Fahl, Peter ZeebergHenrik Andersson, Finn Gredal Jensen og Camilla Zacho og udkommer på Aarhus Universitetsforlag.

Læs mere

Besøg Aarhus Universitetsforlags hjemmeside for mere information om værket.

Gå til nyhedsoversigt