Ludvig Holberg er en af Nordens største forfattere. Han blev født i Bergen i Norge, men endte som ærkekøbenhavner og er blevet kaldt ”den danske litteraturs fader”. Han skabte komedien på dansk og var med til at introducere flere moderne litterære genrer i dansk litteratur. Og så tog han livtag med tidens største samfundsemner som kønsroller, religiøs tolerance og ufornuftige autoriteter – temaer, der stadig er til debat.
I anledning af udgivelsen af Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22, har Folkeuniversitetet i samarbejde med DSL og Aarhus Universitetsforlag afholdt arrangementet Rundt om Holberg - en nutidig klassiker i landets fire største byer.
Gennem oplæg, musik og samtale mellem oplægsholderne har publikum fået mulighed for at lære den store forfatter nærmere at kende og få svar på spørgsmål som: Hvorfor er hans omfattende forfatterskab så banebrydende? Hvilke ukendte sider af det kan udfordre vores klassiske billede af Holberg som forfatter? Og hvilken lektie kan vi lære af hans samfundskritiske og filosofiske overvejelser i dag? Fra DSL bidrog direktør Karen Skovgaard-Petersen med oplægget Holberg og ’de fremmede’ – kulturmøder og tolerance.
Turnéen begyndte 21. februar i Musikkens Hus i Aalborg. Herefter fortsatte den til Hofteatret, Teatermuseet i København 22. februar. Den 24. februar gæstede arrangementet Aarhus Teater Aarhus 24. og 25. februar afholdtes sidste arrangement i Kulturmaskinen, Magasinet i Odense.
- Arrangementet Rundt om Holberg - en nutidig klassiker fejrer udgivelsen af Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22, som i februar 2019 blev suppleret med antologien Holberg · Et udvalg, med højdepunkter fra de 22 bind.
- Udgivelsen er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Sidstnævnte har desuden støttet arrangementet Rundt om Holberg - en nutidig klassiker.