3,1 kg begrebsverden revet væk

Interessen for dansk sprog lever og har det godt. Den Danske Begrebsordbog udkom i fredags, og allerede nu er 2. oplag sat i produktion.

3,1 kg begrebsverden revet væk

For yderligere information kontakt DSL's sekretariat

Interessen for dansk sprog lever og har det godt. Den Danske Begrebsordbog udkom i fredags, og allerede nu er 2. oplag sat i produktion.

onsdag, 11. februar 2015

PRESSEMEDDELELSE: 3,1 kg begrebsverden revet væk

Gode nyheder: Interessen for dansk sprog lever og har det godt.

Den Danske Begrebsordbog udkom i fredags, og nu oplyser Det Danske Sprog- og Litteraturselskab at 2. oplag allerede er sat i produktion.

I en tid hvor mange frygter at det danske sprog er under pres fra engelsk, er det glædeligt at de danske sprogbrugere har kastet sig over en ny dansk ordbog – faktisk i en sådan grad at over halvdelen af 1. oplag blev solgt på udgivelsesdagen, mens den resterende del af oplaget blev solgt hen over weekenden. Og det er især glædeligt at det er en ordbog som opfordrer til at bruge sproget kreativt og præcist, hvilket en begrebsordbog netop gør.

»En kultur der ikke kan sætte ord på sin virkelighed, bliver marginaliseret. Derfor er den nye begrebsordbog en gave til dansk sprog og kultur. Den viser sprogets udtrykskraft når det ‘slutter som en handske’,« udtaler professor Jørn Lund.

Forlaget forventer at 2. oplag af ordbogen er i handlen den 2. marts 2015.

 


 

Den Danske Begrebsordbog udgives af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og udkom den 6. februar 2015. Den koster 300 kr. som introduktionspris, fra 1. april: 450 kr. Ordbogen er på 1.400 sider og indeholder 112.000 forskellige ord og udtryk, 192.000 i alt. Den vejer 3,1 kg.
ISBN: 978-87-7533-031-7. Mere at vide og illustrationer: http://ordnet.dk/ddb

Bogen udgives i kommission hos Syddansk Universitetsforlag.
»Bestillingerne rammer os fra alle sider. En fantastisk oplevelse for et akademisk forlag som os,« udtaler forlagsredaktør Jakob Offersøy Brøbecher.

 

Kontakt
○ Sanni Nimb (sn@dsl.dk, tlf.: 50 77 74 63), hovedredaktør, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
○ Jakob Offersøy Brøbecher (jb@forlag.sdu.dk, tlf.: 65 50 17 46), forlagsredaktør, Syddansk Universitetsforlag

 

Baggrund

Hvad er en begrebsordbog?

En begrebsordbog er bredere end en synonymordbog. Den indeholder således ikke kun synonymer, men grupperer også i samme afsnit ord der handler om det samme. Fx optræder ordet græde både i et afsnit sammen med sine synonyme ord og udtryk (jamre, fælde en tåre m.fl.) og sammen med ord for personer der græder (tudefjæs, flæbehoved, jammerkommode m.fl.).

Verdens bedst kendte og mest udbredte begrebsordbog er den engelsksprogede Roget’s Thesaurus.

Om Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL) udgiver og dokumenterer dansk sprog og litteratur fra de ældste tider til i dag – i bogform og på nettet. Selskabet beskæftiger ca. 30 videnskabelige medarbejdere og en væsentligt større kreds af medlemmer, som fører tilsyn med udgivelserne og udgør selskabets øverste myndighed. Selskabet blev stiftet i 1911 og modtager støtte fra Kulturministeriet, Carlsbergfondet og en række andre fonde. Læs mere: http://dsl.dk

 

Begrebsordbogen – 3,1 kg.

null
Billedet i høj opløsning: http://ordnet.dk/ddb/billeder/begrebsordbogen-cover

Gå til nyhedsoversigt
Relateret indhold